Самоковци нажежиха дежурния телефон в Гражданска защита, оплакаха се: Мазетата ни са наводнени, не смогнахме с изпомпването на водата

 

 

Дежурният телефон на Гражданска защита в Самоков прегря от сигнали. До ранните часове на след обяда бяха получени над 30 обаждания за оказване на помощ за наводнени къщи заради поройните дъждове. Самоковци сигнализираха в редакцията на в.“Вяра“, че не смогват да изпомпват водата от мазетата си и гребат с кофи, за да спасят покъщнината си. „Такова чудо не е имало отдавна. Още на обяд видях, че река Боклуджа върви нагоре и след обяд преля. Къде беше кметът на града Владимир Георгиев, защо не се изградиха диги?“ – попита на редакционния ни телефон Марина Атанасова от Самоков.

„Шахтите не са почистени и водата по улиците се връща. Правят се площадки, кметски пиар и се дават милиони за градинки, а самоковци нямат сигурност за домовете си“ – сподели възмутено пред в.“Вяра“ Мирослав Каймаканов.

От Гражданска защита в Община Самоков увериха, че са ангажирани фирми и хора за спасение от наводненията в частните домове.

Марияна Вучова