След публикация във „Вяра”: Откраднатите документи на инвалида Георги Попов са намерени  след  бърза реакция на полицията в Самоков, върнати са му и парите

 Извършителят на престъплението е ром

 

Инвалидът Георги Попов, който бе ограбен посред бял ден в Самоков, си отдъхна тъй като документите му са намерени, пенсията – върната.

След  светкавичната реакция  на екипа на вестник „Вяра“ , по случая последва и доста бърза намеса на служителите от РПУ- Самоков с началник Васил Попов.  Припомняме, че вчера посред бял ден в центъра на Самоков ограбиха инвалид. Той потърси помощта на в. „Вяра” и поиска да оповестим за сполетялата го бедата с надеждата крадците да се смилят като му върнат документите, защото сред тях е здравен картон с важни данни за направена му интервенция.

Георги Попов разказа, че паркирал колата срещу „Агроаптеката“ на пазара. Жена му отишла до аптеката за растителни препарати. Той я последвал, за да й даде още някой лев. Не заключил колата и докато се върне, буквално след броени минути, от колата му задигнали портфейла с изтеглената преди това пенсия и с всички документи – лична карта, шофьорска книжка, данните за пейсмейкъра, който му е поставен и е трябва да ги носи винаги със себе си, документите на колата”. Вчера от РПУ- Самоков съобщиха за „Вяра“, че случая с кражбата на лични вещи и документи е разрешен благоприятно, откраднатата сума е върната на потърпевшия липсващите здравни документи на Георги Попов са му върнати.  Извършителят на престъпното деяние е от ромски произход и е стар познайник на полицията. Образувано е досъдебно производство и се очаква да получи санкцията на закона.

Георги Попов изказва искрена  благодарност на разследващите журналисти от екипа на „Вяра“  и на полицейските служители от РУП – Самоков.

Марияна Вучова