20-ти юбилеен випуск абитуриенти изпраща СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” – Дупница

Зрелостниците с поглед към университети в Испания, Франция, Англия и САЩ

Юбилеен, 20-ти випуск абитуриенти изпрати СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” в Дупница. 44-ма зрелостници бяха аплодирани от цялото училище, в тържествения момент на раздяла с последния звънец. Абитуриентите бяха изпратени с десетки аплодисменти и пожелания за здраве и много бъдещи успехи в живота.

Най -развълнувани бяха малките възпитаници на предучилищната група, които за първи път наблюдаваха тържественото събитие. Погледите им останаха приковани дълги минути от церемонията по предаването на българския трибагреник, музикалната програма и трогателните думи, които ученици и учители си споделяха на раздяла. „ Скъпи учители, ученици, родители и гости. За СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” днес е голям празник, защото изпращаме випуск 2022 година.

Това е нашият юбилеен 20 –ти випуск. Скъпи дванадесетокласници, скъпи зрелостници, днес вие все още сте ученици. Но самата дума подсказва, че вие вече сте зрели и уверени млади хора. Знаете какво сте научили, но още по-важното е, че знаете какво още трябва да научите. Защото човек се учи през целия си живот.И тъй като предстоят важни стъпки за вас, ви пожелаваме на всички да сте живи и здрави. Да се представите успешно на държавните зрелостни изпити и на кандидатстудентските изпити. Изберете си професия, която е подходяща за всеки един от вас и се реализирайте като достойни граждани на нашата родина.

Благодаря на всички учители, които ви обучаваха и ви предадоха знанията си. Благодаря и на вашите родители, които се довериха на опита и професионализма ни. След броени минути за вас ще удари последният училищен звънец. Гордеем се с вас, защото положихте усилия. Запазете скъпи спомени за нашето училище и всички нас, в сърцата си. Знайте, че винаги сте добре дошли тук, за да споделите успехите си с нас. Пожелавам ви много успехи и късмет”.С тези думи се обърна към абитуриентите директорът на СЕУ „ Св. Паисий Хилендарски” – Виолета Инкьова.

Възпитаниците на класните ръководители Славчо Бонев и Ета Захариева с прочувствени думи благодариха на своите учители за знанията, всеотдайните грижи и преодолените трудности по пътя, който заедно са извървели. Анжела Василева и Диана Георгиева отправиха благодарност от името на 12 „а” и 12 „б” клас, които завършват профилирани паралелки с изучаване на английски и испански езици.
Учителят Славчо Бонев събра погледите и ръкоплясканията на всички присъстващи, след като хванат под ръка със своя ученичка, преведе класа през двора на цялото училище. Под бурните аплодисменти на ученици и учители гордата класна ръководителка Ета Захариева също дефилира със своя любим клас.

Повечето абитуриенти споделиха, че ще продължат своето образование в различни висши учебни заведения в страната и чужбина. Немалка част от тях са насочили поглед към университети в Испания, Франция, Англия и САЩ.

Немалка част от зрелостниците споделят, че искат да напуснат страната и да имат възможността да се докоснат до други различни култури и образователни програми. „Искам да изляза, да разгледам света, да уча на друго място и един ден отново да се върна в България. Мисля, че в Испания ще получа по-добро образование отколкото тук и се надявам да замина и да продължа обучението си там”, сподели абитуриентка от Дупница.
Броене до 12 , бурни ръкопляскания и щастливи викове изпълниха двора на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски”. Много песни и прекрасни вокални изпълнения подариха на публиката по-малките възпитаници на училището, дошли да си кажат сбогом със завършващите абитуриенти. Часове наред целият квартал около школото бе огласен от празничното настроение на завършващите, клаксони на автомобили и песни. На 21-ви предстои абитуриентския бал на 12 „а” и 12 „б” , в град Банско.