Цветанов събра в НС кметове от Пиринско

Сблъсък в парламента е недопустим, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред кметове и депутати от Благоевградско.

“За пореден път ГЕРБ показа, че е национално отговорна партия, като избра нов председател на Народното събрание. Сблъсък в парламента е недопустим, затова взехме единственото възможно и правилно решение. Само така ще запазим стабилността, което е най-добре за страната”, заяви Цветанов.

Цветан Цветанов бе на среща с представители на Асоциацията за европейско развитие на българското село, учредена от кметове на населени места от община Благоевград.

Кметовете бяха в Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева.

С тях бяха депутатите от Пиринско Георги Динев, Александър Мацурев, Стефан Апостолов и Димитър Гамишев.

Цветан Цветанов подчерта, че успешната работа на правителството се забелязва навсякъде в страната. България става все по-красива и търсена от инвеститори и чуждестранни туристи.

“Поели сме ангажимент за довършването на АМ “Струма”, защото така ще дадем възможност за развитието на бизнеса в област Благоевград. Ще настояваме да се изгради и вторият кабинков лифт в Банско, защото така ще подпомогнем туризма, ще се развият и нови работни места”, каза Цветан Цветанов.

Представителите на Асоциацията внесоха и предложение за оптимизация на законодателството в сектори, които ще способстват за развитието на селата в България.

“Вие като кметове на малки населени места най-добре познавате проблемите на българското село. Вашата асоциация е важна за реализиране на различни инициативи, които ще превърнат селата в по-добро и привлекателно място за живеене”, изтъкна пред селските управници Цветанов.

Народните представители от ГЕРБ се ангажираме да разгледаме и обсъдим всички предложения, които правите, за да стане по-добър животът в българското село”, изтъкна Даниела Савеклиева.