Туристите в Боровец се возят с 30% отстъпка на лифт “Ситняково Експрес” и кабинкова въжена линия за празник на Рила планина

 

По традиция планинарите ще катерят връх Мусала, „Бороспорт” предлага обновени маунтин байк трасета, диви забавления във Въжения град, стрелба с лък…

 

Специална отстъпка от 30% от цената на двупосочните билети за лифт “Ситняково Експрес” и кабинкова въжена линия очакват туристите в Боровец за празника на Рила планина. Празникът е на 6 август, а намаленията ще важат за целия уикенд (5.-6.08.).

Празникът на Рила води началото си от 1925 година и се чества в първата неделя на месец август. Всяка година по време на празника красивите склонове на Рила събират хиляди любители на планината от страната и чужбина.

По традиция предстои масово изкачване на първенеца на Балканите – вр. Мусала, както и разнообразна програма от забавления и музика. Както всяка година, с почетни награди ще бъдат отличени най-възрастният и най-малкият планинар, покорили върха. Официалното откриване на празника започва в 11 ч. пред хижа „Мусала”. Ще има и организиран автобус, който тръгва в 8 ч. в деня на празника от Самоков (пред „Т-Mаркет”). Организаторите на празника са от Туристическото дружество в Самоков.

Всички гости, които желаят да съчетаят празника на Рила с пълноценната почивка в планината, ще могат да се възползват от разнообразните активности, които „Бороспорт” предлага това лято. От различни по дължина и трудност пешеходни турове, обновени маунтин байк трасета, предизвикателни катерачни обекти и диви забавления във Въжения град “Бороландия” до конна езда, стрелба с лък и игри за най-малките в детския кът “Бороленд”, многобройните летни приключения в Боровец ви очакват това лято!