Община Сандански търси най- красивата коледна украса, жури, определено от кмета Котев, пресява кандидатите

 

Община Сандански търси най- красивата коледна украса в общината. До 15 декември ще се събират предложенията за най- пищно накичените огради, сгради и открити пространства.

В надпреварата могат да участват граждани, фирми, институции. Победителите и награждаването са насрочени за 22 декември по време на коледния благотворителен базар, който традиционно се провежда на площад „България“ в гр. Сандански.

Участниците са разделени в три категории- корпоративни сгради (бизнес сгради, офиси, хотели, търговски обекти и др.;), жилищни сгради и обществени сгради на институции – държавни, общински институции, училища, детски градини, клубове, кметства и др.

Журито, което ще бъде определено от кмета Кирил Котев, ще пресява кандидатите според цялостна концепция на украсата и оригиналност на идеята.

„За регистрация в състезанието участниците трябва да представят на електронен носител кратък текст, в който излагат идеята и концепцията на тяхната коледна украса, фото материали за реализацията на проекта – снимки, видеоклип и др., точния адрес на сградата /пространството, категорията сграда/ пространство и контакти за обратна връзка. Конкурсните работи се подават в Общинския център за услуги и информация на гражданите, както и на e-mail: oba_sandanski@abv.bg”, уточниха от общинска администрация.

Във всяка категория журито ще присъди по три награди – първа, втора и трета.