38-год. Красимир е крадецът на заек и 10 гълъба от зоокъта в Перник, хванаха го да сваля лайстна от търговски обект

Снимка: Архив

Животните са били открити на терасата в апартамента на мъжа, който е осъждан е с влезли в сила присъди за кражби и грабежи

Пернишки криминалисти задържаха мъжа, откраднал животните от зоокъта в Градския парк. Това е 38-годишният жител на областния град Красимир П., който е криминално проявен и осъждан многократно. В началото на месец февруари тази година от Градския парк в Перник бяха откраднати 10 гълъба и един заек. Посегателството беше заснето от охранителната камера. На записа се виждаше как мъж с качулка влиза и излиза от клетката на животните през направената от него дупка в мрежата.

След подадения сигнал в Първо районно управление бяха предприети действия за установяване на извършителя. В резултат на непрестанната работа и проведени множество оперативно-издирвателни действия вчера животните бяха открити и иззети.

Пернатите и четириногото са открити на тераса в апартамента, в който живее мъжът. Той е познат на полицията с множество кражби, грабежи и употреба на наркотични вещества. Осъждан е многократно с влезли в сила присъди за кражби и грабежи.

Вчера сутринта рецидивистът беше задържан в центъра на областния град при опит да открадне алуминиева лайстна от търговски обект. При направения му личен обиск у него е намерен малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Справка е показала, че колата била разбита на 18 февруари през нощта и от нея липсвали малък талон и сиди панел на музикална уредба. Има данни, че Красимир е автор и на други кражби в Перник, една от които е отново на алуминиеви панели от същия търговски обект. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и материалите по случая ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Перник.

Животинките са добре и ще бъдат върнати в зоокъта, за да се радват децата, съобщиха от общинската управа.

Община Перник благодари на органите на реда за високия професионализъм и проявената отговорност във връзка с вандалския инцидент. „Надяваме се и в бъдеще да продължи ползотворното ни и съвместно сътрудничество с полицията в борбата с престъпността и негативните явления в обществото, с цел осигуряване реда и спокойствието на гражданите на Перник“, споделиха от общинското ръководство. Сега остава да бъде установено и кой отмъкна металните решетки от централния площад в областния град.