Весела Лечева и Станислав Владимиров откриха младежки събития в Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и министърът на младежта и спорта Весела Лечева дадоха старт на събитията по повод Международния ден на младежта в Перник. Празничният ден започна с откриване на младежка информационна точка при ГПЧЕ „Симеон Радев“ и волейболен турнир.

„Откриваме събитията по повод Международния ден на младежта заедно с младите хора на Перник. Младежи, които имат потенциал и могат да се развиват в България“, каза министър Лечева. Тя добави, че 2022 г. е Европейска година на младежта и това дава възможност за фокусиране върху проблемите и предизвикателствата пред младите хора. „Заедно с общинските ръководства, държавните институции и инициативните млади хора ще дадем възможност за реализиране на идеите и развитието на връстниците им“, каза още Весела Лечева.

„Искам да благодаря на всички активни младежи, които направиха така че община Перник да бъде давана за пример в развитието на младежката политика и отношение на местната власт към проблемите на младите хора“, заяви кметът Станислав Владимиров. Той добави още, че със своята енергия, последователност и знания младите перничани са направили така че в Перник гласът им да се чува. „Със своите инициативи през последните години привлякохте още повече свои връстници към каузата си и това е достойно за уважение“, коментира още кметът на Перник.

Събитията продължиха на сцената в градския парк, където всеки можеше да се запознае с работата на младежките организации. Там се проведе и „Куиз с Международен младежки център – Перник“ на теми като „Кино“, „Музика“, „Спорт“ и много други. Денят завърши с концерт на Wosh MC.