Всички пострадали, настанени за лечение във ВМА, след адското меле с пернишкия бус от Перник са вън опасност

 

 

Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинската академия след пътнотранспортните произшествия, станали край село Микре в края на миналата година, вече са без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Общо четирима души – трима, пострадали тежко при инцидента на 17.11.2017 г. край с. Микре, и една жена – пострадала в катастрофа на следващия ден в близост до с. Сопот, бяха транспортирани във ВМА от болницата в Ловеч. От вчера най-тежко пострадалата жена (66 г.) вече диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота й.

Тя постъпва в болницата с много тежки травми – на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.

В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

Припомняме, че на 17 ноември 2017 година пернишки микробус се вряза челно в товарен камион за млечни продукти край ловешкото село Микре. Пострадаха 17 перничани от 26 незрящи, които са се връщали от екскурзия. 6 души загинаха на масто, а 3-ма по-късно в болницата.