5-има души пострадаха при катастрофа в Кюстендил, причини я шофьор без книжка

40-годишен неправоспособен водач причини тежката катастрофа с 5-има пострадали в Кюстендил. Страшният инцидент стана на кръстовището на ул. „Асен Златаров“ и “Ефрем Каранов”. Ударили са се два леки автомобила  – „Рено“ и “Ауди”.  Инцидентът е станал в близост до училище.

40-годишният мъж, който е бил зад волана на реното, се е блъснал в „Ауди“, след което колата се забива в циментовата ограда на къща. От сблъсъка са пострадали 5-има души. Двама от тях са от реното и други трима – от аудито.

Наложи се екип на пожарната да реже ламарини и да изваждат пострадалите от автомобилите. Петимата са с различни наранявания и са настанени в кюстендилската болница. На мястото на катастрофата пристигна полиция. От там потвърдиха, че единият от шофьорите е бил неправоспособен. 3 патрулки отцепиха движението до приключване на следствените действия.

По информация на очевидци ударът е бил зверски и силен. Колите са смазани до неузнаваемост и се вижда, че въздушните възглавници и на двата автомобила са се отворили.

От полицията продължават работа по изясняване на причината за тежката катастрофа.

 

Краси ЦЕНКОВА