65 деца от цяла България в Боровец за купа „Бороборд джуниър“

65 деца от всички клубове по сноуборд в страната участваха в първия ден на стартовете за купа „Бороборд джуниър“ в Боровец. Момчета и момичета на възраст от 6 до 15 години от Самоков, София, Банско и от Родопите се раздадоха в дисциплината бордъркрос, вдъхновени от отличното представяне на Александра Жекова на олимпийските игри в Пьончанг. Децата бяха разделени в четири възрастови групи, а благодарение на „Бороспорт“ и сноупарк „Бороспорт“ трасето на писта „Иглика“ и сноупарк „Бороспорт“ беше перфектно.

Най-добрите бяха излъчени след квалификации, след което последваха полуфинали и финали. Спортен клуб „Бороборд“, подпомаган от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, участва в надпреварата с 25 деца. Както и на останалите стартове за сезона, момчетата и момичетата от „Бороборд“ показаха отлична форма и спечелиха два златни медала (на Борис Петров, до 15 години, и Яна Попова, до 11 години), два сребърни (Иван Ахтаподов, до 8 години, и Неда Пенчева, до 15 години) и два бронзови медала (Антони Антонов, до 8 години, и Георги Чалъков, до 11 години).

Утре състезанието продължава с дисциплината слуоп стайл, която включва скока в сноупарк „Бороспорт“ и два елемента от свободния стил – ПВЦ тръба и бокс. Надпреварата ще постави на изпитание както техниката, така и куража на малките състезатели.

В неделя децата ще покажат уменията си в слалома, който ще бъде нареден на писта „Ротата“. Наградите за победителите са осигурени от „Мтел” и магазини „Контрабанда“. Състезанието е валидно за купа „Надежди“ и се осъществява от спортен клуб “Бороборд” и „Бороспорт“, със съдействието на община Самоков. Целта е да се мотивират най-малките и да им се даде шанс да се състезават при отлични условия.