Под проливен дъжд полицаите в Гоце Делчев протестираха, викаха: Искаме повече пари, нови униформи! Оставка! 

 

Отдясно – зам.-председателят на синдикалната полицейска секция в Гоце Делчев , Димитър Попов и Христо Христов –  председател на администрацията в МВР

 

Дъждът не успя да потуши полицейското недоволство на униформените в Гоце Делчев, които се събраха на протест пред Общинския исторически музей.

Протестът е щафетен и се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР. След като прозвуча химнът на България, заместник-председателя на синдиката в Гоце Делчев Димитър Попов обяви исканията на служителите от МВР.

В средата със знамето ,новият синдикален лидер Иван Гайтанинчев

 

„До момента, 22 дни след началото на протестите, министърът на вътрешните работи Валентин Радев не е насрочил дата за преговори и консултации, на каквито ние се надявахме, за да продължим диалога. Към момента исканията остават непроменени. Настояваме за редовно осигуряване на униформи, увеличение на заплатите на служителите минимум с 15-20% и драстично подобряване на условията на труд, държавата има ресурс да го направи”, каза той.

„Заради натрупването на нерешени проблеми в системата интересът към полицейската професия достигна критични нива, а незаетите места са вече над 6000“, заяви още Димитър Попов.

Христо Христов, председател на администрацията в МВР, поздрави униформените и двамата синдикални лидери – председателя Иван Гайтанинчев и заместника му Димитър Попов. От микрофона служители на МВР в Гоце Делчев заявиха, че исканията им са напълно справедливи и ще ги отстояват докрай. Сред протестиращите полицаи се чуха и възгласи „Оставка“.