Пренареждане в Петрич: Врънди на екс зам.-кмета Хр. Георгиев обяви независимост, Д. Точева цъфна при герберите, мъжът й варди кмета Бръчков

Христо Георгиев

 

Братовчедът Велев дирижира търговете и администрацията

Опозицията в местния парламент в Петрич се топи като априлски сняг. Съвсем скоро жителите на южния град очакват по банките в ОбС да нацъфтят само гербери. И докато управляващата партия процъфтява, другите направо се разпадат.

Георги Стоилков с кмета Димитър Бръчков

Крак повлече Десислава Точева от партията на бившия зам.-кмет Христо Георгиев „Народен съюз”. Тя вече е в редиците на ГЕРБ. Първият й братовчед Велко Велев се намести главен секретар на общината, а съпругът й вече е охранител №1 на кмета Димитър Бръчков.

Десислава Точева с групата на ГЕРБ от Св. Шарков, Я. Стоянов, Г. Ангелски, Ж. Коемджиев

„Аз ставам независим”, декларира барутлията Георги Стоилков, по прякор Врънди. Той е треньор и вратар в „Калабак”.

Така „Народен съюз” остана да се крепи на раменете само на инж. Владимир Стефанов и Станимир Златков-Сузи. Но и това е само формално, тъй като те двамата гласуват безкритично и безропотно всяка докладна на Бръчков.

Борис Лазаров

Петричани припомнят, че преди изборите Бръчков и Георгиев бяха гуша за гуша.

„С делата на Георгиев в общината вече се занимава прокуратурата. Дали съветниците не са размяна на пленници?”, пита лидерът на ВМРО в Петрич Борис Лазаров.

Съветниците от партията на екскмета Вельо Илиев „Роден край” също са развели бялото знаме. Росен Велев, Стоян Николов, Димитър Пильоков и Янко Панев са като неориентирани електрони. Петричани чакат, за да видят накъде точно ще се насочат те.