2 жени пострадаха при сблъсък между опел и пернишко ауди при Драгичево, инспектор Слави Лазаров: Сложена е шумяща маркировка за намаляване на катастрофите

Инспектор Слави Лазаров

 

Пътнотранспортно произшествие е станало вчера сутринта в района на село Драгичево. Инцидентът е възникнал около 8 часа, когато лек автомобил „Опел Зафира“ с благоевградска регистрация тръгнал да изпреварва пернишко Ауди А4. Колите са се движели в посока към столицата. В резултат на сблъсъка по първоначални данни са пострадали две жени от двата автомобила. Едната е закарана в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“, а другата – в столично лечебно заведение.

Служители на „Пътна полиция“ – Перник са осигурили регулиране на движението, което е било леко затруднено.

Наскоро шефът на пернишката „Пътна полиция” главен инспектор Слави Лазов заяви, че на територията, обслужвана от ОД на МВР в Перник, са установени два пътни участъка с висока концентрация на ПТП. Единият е пътен възел «Даскалово», а вторият е именно кръстовището при село Драгичево, което е обособено като една от най-натоварените пътни отсечки в страната със средноденонощна годишна интензивност на движение от 30 814 МПС на денонощие. Главният инспектор заяви, че са предприети мерки за намаляване на пътнотранспортните произшествия именно в този участък. Поставена е шумяща маркировка, с която водачите се съобразяват и контролните органи отчитат ефект.

Въпреки това неразумното шофиране води до нежелани пътни инциденти като този, станал вчера, казват пътните полицаи.