Младата певица Теди Еротеева вдигна на хорото десетки гости на „Златен грозд” в Мелник

Мъжката фолклорна група от село Склаве, община Сандански

 

Гости от цяла България два дни празнуваха Св. Трифон Зарезан с хубавото мелнишко червено вино на фестивала „Златен грозд” в Мелник. Организатор на фестивала е община Сандански съвместно със Сдружението за Мелник и кметство Мелник.

Певицата Теди Еротеева весели гостите в Мелник

В първия ден участие взеха самодейни състави от община Сандански: “Празник”, “Македонска хубост”, “Огражденска четворка” и др. Бяха наградени най-добър винопроизводител за сорт “Широка мелнишка лоза” и червено мелнишко вино “Букет”. Наградите връчи кметът на Мелник Наско Петев.

Иван Гоцев, Петя Костадинова и Георги Гоцев

Кулминацията на фестивала на виното в най-малкия град на България беше в неделния ден с участието на фолклорни групи от селата Склаве, Пирин и Левуново, гайдарски състав от Родопите, “Магия от Пирина”, както и специалното участие на младата и чаровна певица Теди Еротеева, Георги и Иван Гоцеви.

Певческа група “Голешовски фантове ” от село Голешово

Под ведрото небе на Пирин планина и красотата на мелнишките пясъчни пирамиди на мегдана в Мелник се виеха кръшни македонски хора.

Мария Гилишева, Костадин Клечков, Никола Балабанов

Настроението бе на върха и нито дъждът, нито хладното февруарско време можеха да попречат на празника. Затоплени от елексира на боговете, с вкусни мезета от димящите скари, почитателите на българската традиция се веселиха нонстоп. Празникът продължи до полунощ по хладните механи на Мелник.