Изтичане на отпадните води поради незаконното им заустване в дъждоприемните шахти.

Мащабният ремонт на околовръстния път ул. „Стефан Стамболов“ в Сандански, който стартира в края на 2017 г., ще реши проблема с появата на миризми и гризачи в района на село Поленица, съобщиха от общинската администрация на кмета Кирил Котев.

Кирил Котев

Оттам обясниха: „Установява се, че сериозно количество отпадни води са заустени в дъждоприемните шахти, което е напълно незаконно, включително и част от новия квартал на село Поленица. Това води до изтичане на отпадните води директно в реката на територията на град Сандански, което предизвиква появата на комари, гризачи и силна миризма в района. Целта е след приключване на ремонтните дейности този проблем да бъде решен напълно. В момента се работи в ситуация, без да се прекъсва канализацията. Фирмата поставя новите канализационни тръби и сградни отклонения при действаща и работеща канализация с цел всички, живеещи в района, да ползват канализацията. Заради живеещите в района питейната вода се спира само за около час при прехвърляне на сградните отклонения от стария към новия водопровод. Община Сандански полага максимални усилия ремонтните дейности да текат с минимален дискомфорт за гражданите и призовава за търпение”. Част от целите на новия път са облекчаване на движението, изграждане на кръгово кръстовище; разширяване на пътното платно; Подмяна на водопроводната система – над 1300 м;

Подмяна на канализационната система – 1100 м; Над 30 нови паркоместа и др. Спиране на влагата в мазетата на къщите около ул. „Стефан Стамболов“ и др.