Новият ВЕЦ на Дудо от Разлог смуче по 1000 л в сек, бълва ток за 400 000 лв. на година, пие бизнес кафе с Л. Татарски и Б. Раче

Любен Татарски

Фирмата „Миле инженеринг” ЕООД с поръчки за близо 8 млн. лв. по европроекти

 

35-годишният бизнесмен Георги Фарфаров-Дудо от Разлог „слага покрива” на най-новия ВЕЦ в Югозапада „Баба Цвета”. Вчера бяха стоварени последно и тръбите. Изграден е на Предела между реките Еловица и Стружка, на 6 км от разложкото село Градево. Това се нарича стратегически обект, разположен на две реки, с голям приток от 1000 л в сек.

Фарфаров прави сметка да постига големи печалби, като улавя по 1000 л в сек, с които да произвежда 2,4 млн. квтч ел. енергия, което, обърнато в левове, стига над 400 000 лв. на година. Сметките показват, че инвестицията гони милиона.

Фарфаров е собственик и на една от най-проспериращите фирми в Разлог – „Миле инженеринг” ЕООД.

Всяка сутрин бившият кмет на Разлог Любен Татарски и бившият следовател Боби Рачев, който сега е собственик на най-големия автосервиз в града, пият кафе в заведението на Дудо. Те са неразделни, това създава усещането, че 35-годишният Дудо изкарва милионите си със съдействието и съветите на своите опитни приятели.

Любен Татарски и Дудо не само си пият кафето, но и мислят за любимите си. Така например имоти в промишлената зона на Разлог, с които се е сдобил синът на Любен Татарски – Валери, чрез фирмата си „Тринити ем ти ви”, са прехвърлени на „Миле инженеринг” на Дудо. А Дудо пък ги прехвърля на съпругата на Любен Татарски и фирма „Редивиус” ЕООД.

Хората се питат колко точно общински имота е успял да купи „Миле инженеринг” в община Разлог, писаха на мейлите на вестник „Вяра” местните.

Бегла справка в Агенцията за обществените поръчки сочи, че през последните няколко години „Миле инженеринг” по европроекти е успяла да спечели над 7 800 000 лв. Една от последните по-големи поръчки на община Разлог е отпреди година. Тя е на стойност близо 1 800 000 лв. без ДДС и за изпълнение на инженеринг на жилищна сграда в кв. „Изток”, която ще се санира по националната програма за енергийна ефективност. През 2014 г. отново има 1 400 000 лв. без ДДС за реконструкция и рехабилитация на общински пътища и водопровод. Големият удар през 2014 г. обаче е поръчки на стойност 4 200 000 лв. пак за рехабилитация на общински пътища и водопроводи.

По обществени поръчки шари и ДЗЗД „Миле инженеринг” ООД „Хидростой Юг 97” АД.

Според Търговския регистър Георги Фарфаров участва в серия фирми. Това са „Етера Агри Ко” ООД, „ЛГ – ГРУП” ЕООД, „ВЕИ РЕСУРС” ООД, „РИК ИНВЕСТМЪНТ” ЕООД, „ПРОИНВЕСТ – РАЗЛОГ” ЕООД, „МВЕЦ МАРЕВО” ЕООД. В последната фирма съдружници са Стоян Стоянов и Цветан Тошков. Предметът на дейност на фирмата е производство, изкупуване, преработване и съхранение на селскостопанска продукция, арендуване и обработка на земеделски земи.

 Фирма „ЛГ – ГРУП” е за дърводобив, покупка и строеж на недвижими имоти с цел продажба. „ВЕИ РЕСУРС” е заведение за закуски и бързо хранене и обзавеждане на недвижими имоти, мениджър на фирмата е Илияна Калоянова. Акционери са Цветан Юруков. „ПРОИНВЕСТ – РАЗЛОГ” отново се занимава с търговия на вещи и имоти, дърводобив и дървообработване, бизнес партньори са Мария Щерянова и Атанас Андонов.

Фирмите на Любен Татарски са „Белар Мебел”, „Белар Антик” ООД и „Хамефа” АД. Съпругата му Татяна Татарска представлява „Бизнес център Места”. Всички фирми са регистрирани на ул. „Христо Ботев” 2 в Разлог. В управлението на „Хамефа” влиза и Валери Татарски. На ул. „Хр. Ботев” №2 се издига модерна сграда, построена от „Елитстрой” АД, а всички имоти са съсобственост на „Пириелит имоти”, начело на която стоят Татяна и Валери Татарски.