Математичката Нели Живкова грабна приза „Вдъхновяващ учител” в Перник, награди я д-р Вяра Церовска

Кристиян Кирилов спечели таблет от лотарията с гласувалите в класацията ученици

Наградиха най-вдъхновяващите учители на Перник за 2018 година. Церемонията се организира за шеста поредна година от Консултативния съвет за младежка политика към кмета на община Перник.

330 бяха електронните писма, получени в специално създадената интернет платформа, на която учениците от основните и средните училища на територията на община Перник имаха възможността да гласуват в продължение на месец. Призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева.

На първо място учениците посочиха Нели Живкова – преподавател по математика в Професионална гимназия по икономика. На второ се класира Силвия Симеонова – преподавател по български език и литература в ОУ „Св. Иван Рилски”, а третото място бе отредено за Веселина Здравкова, преподавател по математика и информационни технологии в 10-о ОУ „Алеко Константинов”.

ОУ „Св. Иван Рилски” за поредна година се отличи като училището с най-много номинирани преподаватели – общо 36. Веднага след него се наредиха 10-о ОУ „А. Константинов” и 11-о ОУ „Елин Пелин”.

Конкурсът запазва своята тенденция с всяка изминала година да чупи рекордите не само откъм брой получени електронни писма, но и като брой номинирани преподаватели. Тази година те бяха общо 164-ма от 19 училища. Организаторите не изневериха на стила си и тази година отново подариха таблет на един от всички гласували ученици, изтеглен на лотариен принцип.

Късметлията е Кристиян Емилианов Кирилов от ОУ „Св. Иван Рилски“.