Тикнаха обратно зад решетките тютюневия бос от Абланица Евгени Хавальов

Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста боса на тютюна в България Евгени Хавальов, съобщи Pirinsko.com.

Заедно с него в клетката остават още баща му и двамата най – доверени хора на Хавальов от пакетарния цех за тютюн.Под парична гаранция е пусна съпругата му Сузана.

Само преди седмица Специализараният наказателен съд освободи от ареста 40 – годишния Евгени Хавальов от хаджидимовското село Абланица с мярка домашен арест. На останалите 10 души от групата му беше наложена парична гаранция. Специализираната прокуратурата протестира мярката пред Апелативен наказателен съд.

Хавальов бе задържаният при спецакция на ГДБОП в Благоевград. Той е криминално проявен, занимавал се е с търговия на нарязан тютюн без бандерол. Има присъда от 2 г. от Пернишкия съд за източване на ДДС под чуждо име, влязла в сила от 2010 г. Докато се извършваше обиск на возилото му, Хавальов е седял на стол, тъй като се оплакал от влошено здраве. Арестуваният беше транспортиран за столицата с автомобил на спецпрокуратурата.

Групата от Абланица е работила близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв. акциз на месец. При акцията антимафиотите откриха производствени помещения край София и Абланица, машини за рязане на тютюн, машини за пакетиране, броячна машина за пари, компютри, телефонни апарати и сим карти, квартира в Благоевград, автомобили, с които е правена логистиката, голямо количество тютюн, пликове на спедиторска фирма за транспортиране на пратките.