Нов екшън: Фен на „Ботев“ (Ихт) с жълта книжка удари треньора на „Сливнишки герой“!

Петър Малинов

Пострадалият е откаран с линейка до ихтиманската Бърза помощ, а след това е минал и обстоен преглед в „Пирогов“

 

Отново нападение по време на футболен мач! Доказано психичноболен е ударил старши треньора на „Сливнишки герой“ на мача срещу „Ботев“ (Ихтиман) Петър Малинов. Треньорът е откаран в „Пирогов“.

По случая Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС в столицата ще заседава в понеделник. Тогава членовете на наказателния орган ще четат дебелите доклади на длъжностните лица за скандала в края на мач между „Ботев“ (Ихтиман) и „Сливнишки герой“ (Сливница), завършил 2:1 за домакините.

Според сайта на „Сливнишки герой“ секунди преди края на мача треньорът на гостите „Петър Малинов е бил ударен от човек, промъкнал се в тунела, „охраняван“ от полицията, след което оцелял по чудо…”. И всичко това става само дни след като наставникът на „Кариана“ Атанас Джамбазки наби рефер!

От сливнишкия клуб обещават на по-късен етап подробности за инцидента от тяхната гледна точка. Междувременно от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС потвърдиха, че има такъв инцидент, но все още се събира подробна информация.

Освен докладите на длъжностните лица ще се чака и становището на полицията чрез РУП – Ихтиман, видеозаписът от мача, както и евентуално медицинско свидетелство от Съдебна медицина – София за състоянието на Петър Малинов, който вчера е бил откаран първоначално с линейка до ихтиманската Бърза помощ, а след това е минал и обстоен преглед в „Пирогов“.

На този етап е ясно, че Малинов е бил ударен от 57-годишен ихтиманец, за който вече е потвърдено, че има „жълта книжка”. Същият е бил задържан за 24-часа в полицейското управление, но след като мярката му изтече ще бъде пуснат.

Няколко са вариантите за отборно наказание на ФК „Ботев“. Глобата за ихтиманци е гарантирана. Основната санкция ще бъде или лишаване от домакинство или игра без публика на стадион „Христо Ботев”, прогнозира един от членовете на Дисципа.

На този етап са спрени правата на Петър Малинов, който секунди преди инцидента вчера е бил изгонен от съдията с червен картон.

На днешното си заседание комисията лиши от състезателни права за 1 среща Ванчо Траянов от „Оборище“ и Александър Манолов от „Миньор“ (Перник).