Инспектор Мариян Бончев от Самоков катастрофира със скутера си и се сдоби с 2 акта, няма „Гражданска отговорност”

Мариян Бончев

42-годишният мъж е с множество наранявания, по време на инцидента е бил в отпуск, самоковци питат: „Карал ли е без предпазна каска?

 

42-годишният инспектор от Детска педагогическа стая в РУ-Самоков Мариян Бончев катастрофира с личния си скутер. За голям карък бедите му не свършиха до тук. Той отнесе и два акта. Единият е за липса на „Гражданска отговорност”, а вторият акт е, че не притежавал съответната категория за управление за такъв вид скутер. Той е с множество наранявания и натъртвания, след като самокатастрофира преди дни с двуколесен скутер в центъра на Самоков, съобщиха за „Вяра“ самоковци.

Пътният инцидент е станал в 12,30 ч. на 20 август пред един от големите търговски магазини в града на бул. „Искър“. Един от случайните минувачи даже успял да направи снимка как Бончев, докато се опитвал да се качи на скутера, който се смята едва ли не за последен писък на модата. Според разказа на очевидци той загубил равновесие, залитнал и паднал на асфалта. „Шофирал е без предпазна каска, без обаче да нарани лицето си”, казаха очевидци. Инцидентът с инспектор Бончев се случва дни след като е излязъл в платен годишен отпуск от РУ-Самоков. Самоковци съобщиха, че водачи на два автомобила и случайни минувачи му помогнаха да стане. С линейка пострадалият е транспортиран до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Самоков. Пострадалият е с множество охлузни рани, натъртвания. Проба за алкохол и упойващи вещества не е ясно дали му е взета. Инцидентът с Бончев е най- коментираната тема в града. Това провокира коментари сред самоковци, които звъняха на редакционния телефон с куп въпроси: „Вярно ли е, че Бончев управлява скутера без нужната категория или пък притежава ли съответната категория да управлява такъв мотоциклет? Нарушил ли е закона? Бончев над закона ли е, забелязваме го ежедневно да фучи из града със скутера без предпазна каска? За него правилата за движение важат ли, защо нарушава закона? Като служител към полицията би трябвало той да е за пример пред обществото и да спазва всички правила, които се отнасят и за останалите”, питат самоковци. Хората са на мнение, че законите важат за всеки и е крайно време те да бъдат спазвани. „Като да речем например полицаите да спазват законите. Или съдиите и прокурорите. Или министрите”, сподели  за „Вяра“ самоковец, който помоли името му да не бъде цитирано. Потърсен за коментар, Мариян Бончев не пожела да вдигне телефона си. Екип на „Вяра“ поиска официална информация за инцидента с Бончев от Пресцентъра на ОД на МВР-София. Ето какво съобщиха оттам: „Случаят с Мариян Бончев не е неглижиран. Колегата е санкциониран, като са му съставени два акта. Единият акт е съставен за това, че не е притежавал съответната категория за такова моторно превозно средство – скутер, с който е паднал на пътното платно на бул. “Искър“, а вторият акт е съставен за това, че не е имал „Гражданска отговорност”. Инцидентът е станал на 20 август. Сигналът е подаден в РУ-Самоков от свидетелка. Бончев по това време не е бил в служба, а е бил в отпуск. Независимо от всичко екип на РУ-Самоков веднага се е отзовал на мястото, инцидентът е обработен по административен ред, съставени са му два акта. Предстои допълнително извършване на дисциплинарна проверка. Към Бончев е приложена същата строгост, както и към всеки установен нарушител”, съобщиха за „Вяра“ от пресцентъра на ОД на МВР-София.