Кюстендилските джудисти – юношите младша възраст и момчетата, останаха на победа от сребърните медали на държавното първенство в Перник

Джудистите на кюстендилския клуб “Велбъжд” с треньор Александра Георгиева-Ранова взеха участие в Държавния отборен шампионат по джудо за момчета, момичета, юноши и девойки младша възраст и юноши и девойки старша възраст.

Участниците в последното за годината състезание мериха сили в пернишката зала “Борис Гюдеров”. На победа от сребърните отличия останаха момчетата и юношите младша възраст. Двата отбора се наредиха на петото място, като момчетата спориха с 13 отбора, а в спора за третото място паднаха от отбора на “Локомотив” (София). Пето място и за младшата възраст, които си съперничиха с 12 тима, но отстъпиха в битката за среброто от представителите на Хасково.

Седми места записаха девойките младша възраст в спор с 14 отбора и юноши старша възраст в конкуренция с 16 отбора. При девойките старша възраст конкуренцията бе най-голяма с участието на 18 отбора, а кюстендилските състезателки се наредиха на 9-о място.

“Това бе последното състезание за този сезон и след кратка пауза тренировките продължават с пълна сила. Новата състезателна 2019 година стартира от февруари месец, като само по празниците ще има кратка почивка. Доволна съм от представянето на състезателите, макар че имаха шанс да стъпят на стълбичката за награждаване”, каза Александра Георгиева- Ранова.