Нова спортна площадка за 150 000 лв. откриха в Перник

Нова спортна площадка откри в Преник кметът Вяра Церовска, съобщи общинският пресцентър. Новото игрище се намира в квартал “Драгановец” в областния център. То е с размери 55/35 м, с изкуствена тревна настилка, направен е подход към него и е поставена специална ограда. Обектът е изграден със собствени приходи на общината и е на стойност 150 000 лв. с ДДС.

Това е 15-а поред спортна площадка в общината, където перничани могат да тренират безплатно. „Радостта на младите спортисти е оценката на това, което сме направили. Игрището се харесва на хората от квартала, през цялото време следяха ремонта и неговото изпълнение, бяха грижовни стопани. Години наред тук поколения перничани са играли футбол. Надявам се да го опазят и съхранят“, каза кметът.


Игрището е с изкуствена тревна настилка, направен е подход към него и е поставена специална ограда. „Много сме щастливи, че вече има къде да тренираме. Игрището ни е прекрасно и трябва да си го пазим, за да се забавляваме и спортуваме“, коментираха ентусиазирани децата от футболен клуб „Миньор“.