Владимир Кабранов донесе победата на „Беласица” срещу „Сливнишки герой”

„Беласица” и „Сливнишки герой”

Петричките футболисти на Иван Златински от „Беласица” постигнаха победа в мача от 29-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу отбора на „Сливнишки герой” (Сливница). Срещата започна с лек домакински натиск. В 7-ата мин. Весислав Иванов от гостите се озова срещу вратата на домакините, стреля директно и Аспарух Шамкалов отклони в корнер. Две минути по-късно Марин Георгиев тръгна с топката, но Весислав Иванов му я отне и отново Шамкалов изби топката от краката му в корнер. Стивън Кирилов от гостите със страхотен шут насочи кълбото през куп играчи и излезе в аут. В 18-ата минута Марти Таушанов се озова след извеждане от Благой Наков пред наказателното поле на гостите, последва топовен изстрел и вратарят на „Героя” Мартин Минев изби в корнер. На два пъти по-късно вратарят на „Беласица” Кирил Георгиев се представи блестящо и изби насочената топка от Мариян Хаджиев в корнер. Най-сериозното голово положение за отбора на „Беласица” бе в 25-ата минута, когато Аспарух Шамкалов изведе Владимир Кабранов далеч пред наказателното поле на гостите, но вратарят се справи с положението. Така при нулево равенство футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка. Отборът на домакините излезе преобразен през второто полувреме. Влезлият в игра Георги Спасов усили нападателната мощ на отбора. В 47-ата минута той беше в основата на бързата контраатака, след като изведе Благой Наков, чийто удар бе спасен от вратаря Мартин Минев. Два поредни корнера спечели отборът на гостите, с което доказваше, че търси отбелязване на попадение. В 68-ата минута след фаул, изпълнен отдясно от Благой Наков, Любомир Деспотов изби топката и опитният Кабранов с глава простреля стража Мартин Минев. До края на срещата, включително и в 4-минутното продължение, по-добре стоеше на терена отборът на „Беласица”, но до нов гол така и не се стигна.

Това беше един от добрите мачове на петричкия тим, имайки предвид играта през второто полувреме, като над всички бяха капитанът Благой Наков, десният защитник Александър Смилков, и не на последно място вратарят Кирил Георгиев.

Старши треньорът на „Беласица” Иван Златински заяви: „Труден мач срещу много силен противник. Доволен съм повече от играта през второто полувреме. Искахме да победим на всяка цена и това може би внесе допълнителна доза напрежение сред моите възпитаници. Важното е, че успяхме. На 27 април от 10,30 часа ще имаме учебна игра с юноши младша възраст на клуба”.

Старши треньорът на „Сливнишки герой” Петър Малинов от своя страна каза: „Поставената цел от ръководството за оставане в групата е изпълнена. Сред нашите футболисти настъпи отпускане срещу „Беласица”, не играха и 4-ма основни състезатели и след слаба и безлична игра загубихме заслужено от отбора на домакините. Честитя победата на петричкия тим и им желая пълен успех до края на първенството”.