Нова социална услуга за първи път откри община Гоце Делчев в село Господинци

Гоцеделчевското село Господинци предлага нова социална услуга след спечелен проект от Министерство на труда и социалната политика под наслов “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”.

Служителите на кметство Господинци оказаха съдействие и помощ за реализацията на проекта, който обхваща целеви групи – хора в трудно социално положение. Двадесет човека от селото ще ползват патронажната услуга, която включва: получаване на пенсии, плащане на битови сметки (ток, вода, телефон, телевизия), купуване и доставка до вкъщи на лекарства и стоки от първа необходимост със средства на потребителя, както и всякакъв друг вид административни услуги.

В период от 8 месеца, жена с натрупан професионален опит при гледане на възрастни хора в съседна Гърция ще обгрижва нуждаещите се възрастни хора и хора в неравностойно положение.

“Програмата е отворена и с възможност по всяко време да приема и други желаещи и нуждаещи се хора, които отговарят на изискванията на проекта” съобщават от кметство Господинци.

Кметът на село Господинци Ахмед Ходжов изказа изключителна  благодарност към общинска администрация гр. Гоце Делчев за предоставената услуга, успешен старт на проекта дейностите от който предоставят навременна и значима грижа в помощ на обслужването хората в нужда от с. Господинци./БНР