Повече композитори да се канят на „Пирин фолк”

Повече композитори да се канят на фестивала „Пирин фолк”. Тази препоръка към организаторите отправи известният композитор Светослав Лобошки по време на пресконференция след провеждането на фолклорния форум в Сандански. „Предложението ми е, за да има по-голямо разнообразие в музиката. Болшинството от песните бяха в такт 7/8, а по-малко в такт 9/8 и др. Публиката харесва и по-живите ритми и закачливи песни”, заяви той.
Вокалният педагог Севдалина Спасова предложи в детския „Пирин фолк” организаторите да награждават всяко дете за участие с грамота. Оказа се, че всеки участник получава такава след слизане от сцената. Изпълнителите Васко Лазаров, Юри Крумов, Сашо Александров, Василиа Петрова, Елияху Шеетрит, Виктория Хаджиева и други, които присъстваха на пресконференцията, благодариха на организаторите за възможността да се изявят в най-престижния фестивал за авторска македонска песен и в конкурса за изпълнителско изкуство.
Като положително беше отбелязано завръщането на сцената на летния театър на утвърдени певци като Васко Лазаров и Нелина, Юри Крумов и Сашо Александров, специалното участие на гост-изпълнителите Румяна Попова, Володя Стоянов, Николай Славеев, Ива и Велислава Костадинови, а във фестивалното жури – Севдалина Спасова.

Роска НОЦКОВА