Ремонтираха пространството пред автогарата в Ихтиман

Чака се проект за нова визия за пазара

Цялото пространство пред Автогара-Ихтиман промени изцяло своя облик. Положен е нов асфалт и на тротоарите, сменени са и бордюрите. Пътна маркировка очертава секторите на автобусите. Тъй като в близост има още търговски обекти, бяха изградени паркоместа, където се създадоха островчета и се засадиха дръвчета. За следващата година е предвидено да се възложи проект за нова визия на пазара.

През 2015 г. кметът на Ихтиман предприе действия за преместване на съботния пазар от централната градска част в бившия училищен двор срещу автогарата. Бе обособена нова по-голяма и функционална бетонова площадка, а масите за търговия и павилионите бяха поправени и пребоядисани. По този начин и местата на търговските обекти бяха увеличени.

Миналата година при Автогара-Ихтиман бяха предприети ремонтни дейности и водопроводът бе подменен. Тази година ремонтните дейности приключиха, като пространството бе преасфалтирано и облагородено. За по-голямо улеснение както за търговците, така за и клиентите бе приспособен и паркинг.