Безплатни прегледи провеждат в Сапарева баня, правят информационна кампания срещу пушенето и нездравословното хранене

Информационна и образователна кампания по проблемите и рисковите за здравето фактори като тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска физическа активност и алкохол ще се проведе в Сапарева баня на 22 ноември (сряда), съобщиха от пресцентъра на кметството. Мероприятието се организира от Регионална здравна инспекция-Кюстендил съвместно с община Сапарева баня.

В тази връзка всички желаещи ще могат да си направят безплатни изследвания на кръвно налягане, индекс на телесна маса и изследване количеството на въглеродния окис в издишания въздух при пушачите. Ще се проведе безплатно консултиране и разпространение на здравнообразователни материали. Изследванията ще се проведат от 11,00 ч. до 13,00 ч. на площада пред община Сапарева баня.

В рамките на мероприятието ще се проведе и семинар с медицинските специалисти от детски и учебни заведения, директори, педагогически съветници от училището и представители на общината, имащи отношение към здравето, храненето и учебния процес на децата и учениците в Сапарева баня. Обучението ще се проведе от 13,30 ч. в малкия салон на НЧ „Просветен лъч-1905”, град Сапарева баня.