Бившият надзирател Кирил Хаджийски с условна присъда за внасяне на забранени вещи срещу заплащане в бобовдолския затвор, заловен е с телефон и СИМ карти

Александър Апостолов

 

Хаджийски няколко пъти попитал главния надзирател: Дали може да се направи нещо

Бившият надзирател в бобовдолския затвор Кирил Хаджийски получи условна присъда за нарушаване на служебни задължения, съобщиха от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Подсъдимият Хаджийски заемал длъжността „надзирател“ в Затвора в гр. Бобов дол. От началото на 2015 г. за него започнала да постъпва информация, че осъществява нерегламентирани контакти с лишените от свобода и с техни близки за внасяне на територията на затвора на неразрешени вещи срещу заплащане. На 10.11.2015 г., на основание издадена от началника на затвора Александър Апостолов заповед, бил извършен личен обиск на Хаджийски, по време на който у него били открити 6 бр. СИМ карти за телефон, четири реотана за скара, мобилен телефон със зарядно устройство и хендсфри. Подсъдимият видимо се притеснил, няколко пъти попитал главния надзирател „дали може да се направи нещо“, но получил отрицателен отговор.

Свидетелските показания на майката на лишения от свобода, за когото били предназначени въпросните вещи, начинът на тяхното предаване, установили факти, уличаващи подсъдимия в извършването на дейност, несъобразена с изискванията за заеманата от него длъжност. На Хаджийски е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, както и лишаване от право да заема държавна длъжност за период от две години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.