Бившият ОбС шеф Петър Чучуганов купува 100 кв. м общински имот за 9 500 лв. в Сапарева баня, разширява къщата си за гости

Калин Гелев и Иван Куйов (от дясно наляво)

 

Екипът на кмета Калин Гелев прави справка за размера на неразплатените задължения на общината, натрупани през последните 10 г.

Местният парламент разреши общината да продаде на Петър Чучуганов без търг или конкурс имот в центъра на града. Бившият председател на Общинския съвет в Сапарева баня Чучуганов ще може да разшири къщата си за гости с още 100 кв. м, които общината ще му продаде, след като учреди право на пристрояване. Съветниците определиха продажната цена на правото на пристрояване да е 95 лв./кв. м.

От дясно наляво: Петър Чучуганов, Светослав Андреев и Георги Попмихайлов

На сесията стана ясно още, че справка за размера на неразплатените задължения на община Сапарева баня, натрупани през последните 10 години, ще изготвят от екипа на кмета Калин Гелев.

Финансистите на курортната община ще трябва да посочат в справката и към кои фирми и институции са просрочените задължения. Това бе предложено на последното заседание на местния парламент в курорта при обсъждането на текущото изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз към 30 юни тази година.

Георги Тодоров (първият вляво)

Предложението направи съветникът от партия „България без цензура” Георги Тодоров. „Задължения са натрупани назад в годините. При поемането на управлението бяхме дадени на Националната агенция по приходите заради задължения и ние ги плащаме”, заяви Калин Гелев. Градоначалникът обясни още, че сумите нараснали заради натрупани лихви. Даде пример с две екопътеки, проектът за които не е бил изпълнен в срок от фирмата изпълнител и заради тях общината дължи пари на ДФ „Земеделие”. Калин Гелев обясни още, че от предишната управа пропуснали да заведат дело срещу изпълнителя, което направили от неговия екип. Докладната записка бе приета с 9 гласа „за” и вот „въздържал се” на опозицията.