Брутални сцени в Сливница – петима били голмайстора на “Рилецо” Петко Петков, „Героя” го чака сурово наказание

Петков (в средата) води здрава битка със защитата на съперника през целия мач.

Гамен ударил с юмрук оператора на самоковци, опитал да му отнеме със сила камерата

Нови разкрития около скандалния мач между “Сливнишки герой” и “Рилски спортист” (1:2) от 9-ия кръг на Югозападната “В” група излязоха наяве. Оказа се, че не само главният рефер от Благоевград Благой Манов е пострадал на терена. Тежки мигове е имал и таранът на самоковци и автор на двете попадения в срещата Петко Петков. Известният с многозначителния си прякор Рамбо играч е бил повален от петима футболисти на противника след последния съдийски сигнал и е отнесъл множество удари и ритници от развилнелите се гамени, а в побоя са се включили и част от феновете на домакините.

Поводът за атаката най-вероятно се крие в напористата игра на топреализатора на “Рилецо” в хода на срещата и възможността той да бъде изгонен през втората част, когато на два пъти влезе по-остро в краката на противникови състезатели.

В опит да заснеме случващото се, операторът на самоковския клуб е бил ударен и е направен опит да му бъде изтръгната камерата, което е грубо погазване на свободата на словото.

На полувремето на мача също е имало екшън, след като арбитърът Манов е ударен от човек от треньорския щаб на домакините, в резултат на което последният е отстранен от резервната скамейка и пратен на трибуните.

За безбройните своеволия и лошата организация покрай напечения сблъсък (срещата се охраняваше от само трима частни охранители и един полицай) “Сливнишки герой” със сигурност ще отнесе сурово наказание. За това свидетелства и фактът, че дежурният делегат Георги Славчев изписа цял ферман в тефтерчето си, който ще предостави в Зоналния съвет на БФС. Написаното от Славчев и отразените надълго и нашироко в интернет пространството кадри съвсем ще утежнят положението на клуба от Сливница. Очаква се решението на Футболния съюз да стане ясно в билзките дни.