Джипът на сина на бизнесмена Борис Касабов от Петрич – Бисер, се запали в движение, празнуващи в ханчето на Чомбе го изгасиха с пожарогасител

 

Джипът на сина на зеленчуковия бос от Петрич Борис Касабов – Бисер, се запали в движение. Инцидентът станал във вечерните часове. Бисер шофирал „Ленд Роувър“ в посока от Петрич за село Първомай. След като возилото се запалило, шофьорът веднага изхвръкнал от джипа, за да провери откъде идва проблемът. Бисер аварирал в близост до ханчето на бизнесмена Иван Кочев-Чомбе. Очевидци коментират, че на помощ на шофьора се притекли празнуващи. Те взели пожарогасител от заведението и успели временно да потушат пламъците. Самият Бисер се обадил на тел. 112 и на място е пристигнал и противопожарен екип. Огнеборците са угасили горящите ел. кабели и пластмасови уплътнения в двигателния отсек, каза шефът на РСПБЗН – Петрич ст. инспектор Стоян Тилев.

Бащата на Бисер – Борис Касабов, има халета в района на петричката гара, където се съхраняват тонове зеленчуци и плодове. Бизнес фамилията има склад и на зеленчуковата борса край село Кърналово.