Гиргина Рангочева хвърли оставка като директор на СУ „Никола Велчев” в Самоков, Светла Костова пое поста

Гиргина Рангочева

Светла Костова е новият директор на СУ „Никола Велчев” в Самоков. Тя зае временно поста, след като досегашният ръководител Гиргина Рангочева подаде оставка по лични причини. Преподавателката по математика остава титуляр на позицията до провеждането на конкурс. По информация на Росица Иванова – началник на РУО-София област, това ще стане в началото на следващата година, но решението е на МОН.

СУ „Никола Велчев” е приемник на Средно спортно училище по ски, открито през 1970 г. От тогава до днес то е претърпяло много трансформации. През годините освен зимните спортове в училището се упражнявали спортна стрелба, лека атлетика, футбол. Днес учениците практикуват и тренират ски алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон и борба. „Мисията на нашето училище е да възпитаваме отговорни млади хора, мислещи самостоятелно, отдадени на знанието и спорта, вдъхновени от предизвикателствата на променящия се свят” – сподели преди време Гиргина Рангочева, която беше на поста около година и половина и преди дни предаде щафетата на Светла Костова. Тя се присъедини от тази есен към екипа на Спортното училище, като преди това преподаваше в ПГ „Константин Фотинов”.

1 COMMENT

  1. Приеди години един професор беше казал: “Щом синът ми взе диплома от Нов български университет, тогава кучето ми, което е 100 пъти по-умно от него, най-спокойно може да стане професор там.”
    Аз казвам:Щом от тоя тъпанар сина ми, г-жа Светла Костова успя да направи математик , който да се класира втори на градска олимпиада в София, тогава тя може повече от Бога!
    Кой сложи онова беслеме за директор на Гимназията, само защото е член на БСП ?! Учениците на Костова биваха приети в университетите преди да са завършили Гимназията. Беслемето е за Спортното, да се фръцка там между дебилите.

Comments are closed.