Кални насипи заляха село Клисура, гневни жители питат: Колко пари дава общината на фирма „Лобутов“ за почистване след дъжд? И кокошките не искат да пият водата ни

Малина Иванова, Иван Георгиев и Кирил Попов: Крайно време е да се направят канавки

Кални насипи омазаха самоковското село Клисура след поройните дъждове тези дни, ужасени сигнализираха в редакцията на „Вяра” жители на селото.

„Калта идва от планината, гората е изсечена и няма какво да държи свлачищата. Тука спират тирове, калта залива площада ни, катастрофите по пътя са ежедневие. Защо не се ремонтира около шосето, да се направят канавки, за да не отива калта на площада“ – питат Малина Иванова, Иван Георгиев и Кирил Попов от село Клисура.

„Водата е негодна за пиене. Властта в Самоков ни обеща да оправи водоснабдяването, да се подобри качеството на водата – нищо не се промени. Колко плаща кметът на Самоков надница на фирма „Лобутов“ да почиства с багерчето всеки път след дъжд калта на площа на село Клисура?“ – питат още в Клисура. „Пътят не се отводнява и калта е на центъра ни“ – оплакват се в селото. „Водата тече по 200 мм тръби, тръбите са поставени през 63-та година.

Питейната ни вода и кокошките не искат да я пият. Водата е мътна, не става за пиене, за готвене също не става. Биха сонда, харчиха се пари и пак нямаме чиста питейна вода. Реката пак се навръща в питейния водопровод и водата пак е мътна. Проблемът ни е от години. Оставили са ни да се мъчим, да загиваме. Тука е един геноцид. Които и да дойдат на власт, положението ще е същото. 27 години се нагледахме на всякакви – червени, сини, пембени, и нищо не оправиха“ – възмущават се в село Клисура.