Самоковските каратеки Мария Чепилова и Мартина Хаджийска ваят тела на лагер в Камчия

Мария Чепилова заедно с треньора сенсей Румен Санкийски

 

 

Една дузина 12 представители на самоковския клуб “Сатори” се включиха в най-големия лагер по карате киокушин в света, провеждащ се в момента в Спортен комплекс “Камчия” край Варна. Мускули край морето ще пъчат Антон Соколов, Асен Димитров, Валентин Хаджилазов, Емилия Димитрова, Георги Кощров, Димитър Димитров, Иван Узунов, Катя Костова, Мария Чепилова, Мартина Хаджийска, Филип Соколов и ръководителят на клуба Румен Санкийски. Последният също ще държи изпити, редом със своите възпитаници. Сенсей Санкийски вече е придобил званието “Черен колан – първи дан”, а сега му предстои кандидатстване за втори дан.

В спортната проява на Черноморието участват над 1200 състезатели, инструктори и съдии от 24 държави. Организатори са родната федерация по карате и Световният киокушин съюз.

“Горд съм, че моят роден град Варна е столица на бойните спортове в България. Тук преди 40 г. е създаден първият клуб по карате киокушин”, отбеляза по време на форума министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му затова е естествено и събитието да се провежда именно край Варна.

“Целта на тренировъчния лагер е да укрепва приятелските взаимоотношения между различните организации в света на киокушин, да увеличи майсторството на бойците и знанията на треньорите”, добави министърът.

В рамките на мероприятието ще се състои и международен турнир за купата на Варна, част от който ще са звездите на “Сатори” Мария Чепилова и Мартина Хаджийска.

Васко ТОДОРОВ