Кметът на Сандански Кирил Котев: Калдъръмите в Мелник не се заменят с павета! Възстановяваме и подпорната стена на канала

Кирил Котев

 

Кметът на Сандански Кирил Котев отрече калдъръмите в Мелник да се заменят с павета, като заяви, че зад появилите се информации стои опозицията. Градоначалникът обясни, че в момента в Мелник се прави ремонт на настилката.

Наско Петев

„В никакъв случай обаче не се махат калдъръмите, за да се сменят с павета. Това са информации, които идват от някоя от опозиционните партии, като се представят за туристи. Където липсват и са отнесени от дъждовете, ги попълваме с павета. Цялата настилка в Мелник е за пренареждане. Миналата година пренаредихме една част, сега продължаваме. Освен ремонта на настилката се прави и възстановяване на подпорната стена на канала, тъй като миналата година на фестивала „Златен грозд” една кола е пропаднала заради срутване на стената”, заяви Кирил Котев.

Кметът на Мелник Наско Петев също коментира: „В момента поставяме павета, но не калдъръм, а на пясък. Павета се поставиха преди 5 години”.

От Министерството на културата проверяват случая и ще излязат с официално становище, след като изяснят фактите.