Първият по рода си музей на водата откриха в Благоевград, управителят инж. Росица Димитрова: Въпреки всички проблеми и аварии, ние даваме най-ценното на хората

 

Известният свещеник Андон Шавулев отслужи водосвет

Управителят инж. Росица Димитров откри първия в България Музей на водата в Благоевград по повод 60-годишния юбилей на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД.

Музеят се намира в сградата на централния склад на дружеството и в него са изложени части и инструменти, свързани с ВиК сектора. Отец Андон Шавулев отслужи водосвет. На събитието присъстваха областният управител Бисер Михайлов, директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ инж. Радослав Георгиев и др. „Всички наши усилия са насочени към предоставяне на по-добра услуга. Искам да благодаря на колектива, защото ВиК- Благоевград доказа, че е едно най-добрите дружества в сектора.

Показваме го ежедневно въпреки критиките и проблемите доказахме, че когато сме единни, може да постигаме целите си. Въпреки всички проблеми и ежедневни аварии, ние даваме най-ценното на хората, на нашите потребители – доставяме вода. Този ценен ресурс трябва да го пазим, а за да го пазим трябва да възпитаваме най-малките – подрастващото поколение. Този музей с годините ще го надграждаме, но днес поставяме неговата основа”, каза инж. Димитрова.