Пернишката галерия „Любен Гайдаров” гостува на ОДК с експозиция „Зимни пейзажи”, кметът Церовска: Радвам се, че децата могат да израснат като художници

Кметът Вяра Церовска сред децата

 

Пернишката художествена галерия гостува на децата от ОДК с произведения на класически автори, подредени в експозиция „Зимни пейзажи”. “Не за първи път съм тук и всяка инициатива е все по-хубава. “Четири сезона” – една страхотна тема и вие, мили деца, ще имате щастието и възможността да се учите от нашите художници, които ще ви покажат тайните на изкуството. Ще ви покажат и Перник по един неповторим начин, а заедно ще можете да израснете като истински майстори на четката”, с тези думи откри уникалната изложба кметът на община Перник Вяра Церовска, която беше придружена от зам.-кметовете Севделина Ковачева и Владислав Караилиев и кмета на кв. “Изток” Емил Костадинов.

Балерините ог ОДК на откриването на изложбата

“Всички сме се събрали, обединени в идеята да показваме истински красивото и ценното, сътворено от най-добрите български художници. Силно се надявам, че ще успеем в това начинание, защото мисията ни е заради всички”, сподели директорът на центъра Таня Китанова, която беше подкрепена и от директора на галериите Елена Темелкова за доброто сътрудничество между двете институции.

“Част от нашия фонд на художествената галерия е тук между децата, една картина сама по себе си не живее, когато няма кой да я гледа, кой да я харесва, кой да я оцени и кой да я пожелае да я притежава. Затова е много ценно, че тези картини са тук, където могат да се видят от младите таланти”, коментира Елена Темелкова.

В рамките на експозицията беше представен и специален пърформанс от творческите състави в Обединения детски комплекс.