Председателят на НФСБ – Самоков, Георги Хаджийски хвърля оставка? Обединените патриоти се сриват – за 5 месеца отчетоха отлив на 1800 избиратели

Георги Хаджийски

 

Председателят на НФСБ – Самоков, Георги Хаджийски е на път да си подаде оставката, казаха пред „Вяра” разочаровани членове на партията. Това се разчуло на проведено заседание, на което според неофициална информация присъствали половината от членовете. Освен това местните патриоти са изправени пред една негативна тенденция. Коалицията „Обединени патриоти” в Самоков, състояща се от НФСБ, ВМРО и „Атака”, се срина на последните избори, показва справка от РИК – Софийска област. Броят на гражданите от община Самоков, които подкрепяха тази формация на президентските избори, в началото на ноември 2016 г. беше около 3300 души. За пет месеца половината от тези избиратели вече са променили мнението си. На 26 март 2017 г. справката от РИК – Софийска област, сочи, че тази коалиция вече се ползва с доверието само на 1500 човека. Другите 1800 привърженици на патриотичната идея са решили да гласуват по съвсем друг начин. На дневен ред възниква въпросът за персоналната отговорност на местните политически лидери от Самоков, а именно: Стоимен Перфанов, Георги Николчов, Иван Илчов, Емилия Аджикова, Георги Хаджийски, Марияна Александрова, коментират самоковци. Патриотично настроените избиратели се питат дали гореспоменатите местни политици не са изпуснали инициативата и не са се обърнали към други цели. Веднага след обявяването на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент те са можели да предложат на Общинския съвет в Самоков да избере обществен защитник (омбудсман), посочен от тях. „Съвсем лекомислено тези хора са пропилели гражданската енергия на своите гласоподаватели“ – това е мнението на хората, които са жадни за справедливост и искат в община Самоков да се случи нещо позитивно. По неофициална информация на 6 юни тази година било проведено събрание на общинската организация на НФСБ – Самоков, на което присъствали само половината от действителните членове. Двама от присъствалите на събранието, пожелали да останат анонимни, споделиха пред „Вяра“, че председателят на НФСБ – Самоков и в момента кмет на с. Драгушиново (избран чрез ПП “Зелените“) е написал своята оставка като председател и възнамерявал да я връчи на областния координатор Павлин Цветков. “Дано функционерите на патриотичните организации в Самоков са успели да вземат поука от всичките тези обстоятелства и ако е необходимо, да отстъпят своите позиции за личности, които ще работят безкористно за каузата на България“ – споделят привърженици.

Самоковци обаче прогнозират, че обединените патриоти ще се разцепят и на национално ниво. Хората са на мнение, че тази форма на управление е сбъркана и обединението е на основата на интереса, но не и на този за обикновените хора.