Прокуратурата и Сметната палата развалиха купона на гл. секретар на ДАМТН В. Чиликов и подчинените му, дисциплинарно уволнени са ковчежничките

Валентин Чиликов

 

Прокуратурата подгони главния секретар на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТ) Валентин Чиликов, бивш кмет на община Струмяни, и подчинените му. Дисциплинарно уволнени вчера са Катя Илиева – началник бюджет и финанси, и Евелина Станоева – старши счетоводител.

Прокуратурата и Сметната палата едновременно са се натъкнали на сериозни финансови злоупотреби, регистрирани са злоупотреби с командировки за 33 000 лв. Сметната палата е подала сигнал в прокуратурата. Регистрирани са злоупотреби и с предстоящия новогодишен банкет, насрочен след броени дни.

Разследващите установяват дали секретарката на Чиликов Радостина Влаева е написала над 300 командировъчни, или това е направил някой друг. Схемата е била чрез командировъчни да се осребри банкетът, твърдят запознати. Прокуратурата тепърва ще установява има ли виновни и кои са те. Едно е сигурно, заради разкритията на Сметната палата банкетът на 12.12 се отменя.