С 10 000 лв. община Сапарева баня изгради нова детска площадка и кът за отдих в парка в Сапарево

В парка в Сапарево са изградени нова детска площадка и кът за отдих

 

Обособени са алеи, монтирани са детски съоръжения, беседка, нови пейки и кошове за отпадъци, извършено е и озеленяване

 

 

Нова детска площадка за игра и зона за отдих са изградени вече в с. Сапарево с финансиране от ПУДООС, съобщиха от общинската администрация на кмета Калин Гелев в Сапарева баня. Проектът “Облагородяване и изграждане на зона за отдих и детски кът в с. Сапарево” е спечелен от кметството в с. Сапарево и община Сапарева баня. Средствата в размер до 10 000 лв. се осигуряват от Националната кампания “За чиста и околна среда – 2017”, конкурсна тема “Обичам природата – и аз участвам”.

Калин Гелев

Детският кът и зоната за отдих са обособени в парка, намиращ се между улиците “Христо Ботев” и “Тодор Влайков”. “Опитахме се да създадем приятно място, където да играят децата. Да създадем по-благоприятни условия за развлечение и отдих на жителите и гостите на Сапарево. Надявам се, че ще останат доволни”, коментира кметът на населеното място Йордан Йорданов.

По проекта са обособени алеи, изграден е пясъчник за игра, извършено е озеленяване и засаждане на кипариси и цветя. Монтирани са също така детски съоръжения, беседка, нови пейки и кошове за отпадъци.

Всички дейности вече са приключили, въпреки че срокът за завършване на проекта е краят на месец ноември тази година.