С нов автомобил и 100 метра суджук от Ути откриват зимния сезон в Банско на 16 декември

 

Един късметлия ще открие злато в лифта, Марк Жирардели изнася звезден ски урок,  фолкфурията Анелия забавлява публиката с горещи изпълнения

Снежни игри, злато, нов автомобил, ски звезди, Михаела Филева и 100 метра суджук, приготвен от Ути Бъчваров по специална банска рецепта, са изненадите за официалното откриване на най-добрия зимен курорт – Банско, на 16 декември.

В съботния ден, 16 декември, любителите на зимни спортове ще могат да се насладят на изпълнен с емоции ден в бижуто на Пирин – Банско. Денят ще започне с играта „Ловци на съкровища”, където един късметлия ще открие злато в лифта. Празникът ще продължи със звезден урок, проведен от емблемата на Банско – Марк Жирардели, и най-великия италиански спускач Кристиян Гедина. Той ще бъде в курорта специално за официалното откриване на сезона, като щафетата в забавлението ще поеме младата топ изпълнителка на българската музикална сцена Михаела Филева.

В следобедните часове Ути Бъчваров обещава невиждано кулинарно шоу на централния градски площад. 100 метра бански суджук, гигантско барбекю и три прасенца ще изкушават сетивата, а самодейните състави към читалище „Никола Вапцаров” ще допълнят картината в стила на най-добрите бански традиции.

Официалната церемония по откриването на сезона, със специалното присъствие на министъра на туризма Николина Ангелкова и спортния министър Красен Кралев, ще започне в 18,00 ч., а след тържествените слова и пищните фойерверки фолкфурията Анелия ще забавлява публиката със своите горещи изпълнения.