Tuesday, July 23, 2024
HomeСпортСамоковските грации грабнаха 15 медала от турнира "Бъдещи звезди на аеробиката"

Самоковските грации грабнаха 15 медала от турнира “Бъдещи звезди на аеробиката”

 

 

Безпрецедентно! Всички 15 самоковски грации, които взеха участие в националната надпревара “Бъдещи звезди на аеробиката” в столицата, се завърнаха с отличия!

Турнирът се проведе в три направления – за състезатели на 5-6 г., 7-8 г. и клас “Б” при 9-10-годишните. Златни медалистки при най-малките станаха Ивана Иванова, Карина Янкова, Рая Паунова и Цветелина Богоева, които изиграха съчетанието си в квартет. Шампионка в индивидуалната надпревара при 7-8-годишните стана Виктория Крушарска. Тя стигна и до два бронза – в тройка с Красимира Ал Хусани и Радостина Генова, както и в петица с още две самоковски грации – Виктория Вучкова и Марина Димитрова. Златни медалистки в клас Б станаха състезателките в малката формация на “Самоков” Каролина Симитчиева и Николета Богоева.

“Всички деца бяха на ниво, подобриха представянето си от последния турнир в Асеновград и си заслужиха отличията. Сериозен напредък в съчетанията си има Виктория Крушарска, която за първи път в категорията на момичетата до 8 г. изкара оценка над 17 точки”, щастлива бе след спортната проява наставничката на победителките Дияна Аврамова.

Като нейна помощничка в София се изяви състезателката в категория 15-17 г. Весела Вукова. На съдийските столове пък седнаха спортистките при жените Анита Гаврилова и Надя Паунова (за последната това бе и дебютно подобно изпитание).

Последната проява за годината е “Фестивалът на гимнастиката”. Арена на голямото спортно събитие на 16 декември ще е Националната спортна академия “Васил Левски”. В състезанието ще се пуснат всички малки състезатели на клуб “Самоков”, които ще опитат да се преборят за отборната купа.

RELATED ARTICLES

Most Popular