Санданската Бони – Емилия Атанасова: За 3 г. от Америка спечелихме над 200 000, но бъдещето ни е в България! Купихме си жилище в столицата

Емилия и Добромир Атанасови са категорични, че животът на семейството им е в България и няма да се върнат зад Океана.
  • За нас Щатите са машина за пари, българите там не се подкрепяме, завиждаме си и гледаме да си правим мръсно, споделиха Емилия и съпругът й Добромир
  • Американците са затворени хора, за тях е най-важна работата, каза още семейството

 

„Америка за нас е машина за пари, там се работи здраво. Работихме по 13 часа на ден, събрахме над 200 хиляди за 3 години, достатъчно пари за жилище в София, побързахме да се приберем” – това съобщиха за вестник ВЯРА по време на фестивала „Пирин фолк” Емилия и Добромир Атанасови от Сандански.

Двамата заедно с двете си отрочета и бабата Олга Никова се наслаждаваха на двете внучки на Гуна на чаша кафе в сладкарница на хотелски комплекс ”Свети Никола”. Ива и Велислава Костадинови изпяха при жаркото слънце при 38 градуса най-хубавите си песни. Над 200 зрители извиха кръшни хора, жегата не им попречи. Гуна беше на върха на щастието с прелестните си момичета и запечата всеки миг с тях на камерата си. „Това го няма в Америка, тази забава, тази душевна сцена, това настроение го няма там”, призна Емилия. Тя прилича досущ  на фолкзвездата Бони и всички минувачи с трепет очакваха да я видят на сцената с микрофон.

”Може и да мога да пея, не знам, обичам българския фолклор, българските традиции, обичам традиционната българска храна като мусака, баница, зелеви сарми, кебапчета, кюфтета, черпила съм американците и с българска ракия, подарявала съм български сувенири и те са изключително впечатлени, но не са като нас отворени, забавни, контактни, не… те са хора, които обичат да се изолират, за тях най-важна е работата.

Не сядат като нас на кафе, да си споделят, да си разказват вицове, да пеят. Истинско мъчение беше за нас животът в Америка, но стиснахме зъби с моя съпруг в името на това да съберем пари и да имаме свое жилище в столицата. Българите там, в Америка, не се подкрепяме, не е добре, но това е факт. Завиждаме си и гледаме да си правим мръсно. Лично аз не мога да се оплача, на мен са ми помагали в трудни моменти” –сподели санданската Бони – Емилия Атанасова, която в момента е по майчинство. Първа помощ за Емилия и Добромир са родителите. ”Направили са толкова много за мен, ето това е мама” – обърна се тя към Олга Никова. Щастливата майка е много горда със зет си и двете си внучета. Тя работи като готвач в централната детска градина в Сандански. „Едва ли ще мога да им се отплатя някога” – допълва Емилия. Съпругът й Добромир Атанасов е категоричен: ”Никога няма да се върнем отново в Америка, устроили сме се тук, имам страхотна работа, радваме се на децата, на родителите, на приятелите.”