Веско Цинзов влезе в топ 50 в ски бягането за СК в швейцарския топ курорт Давос

Веселин Цинзов

 

 

Самоковецът Веселин Цинзов успя да влезе сред първите 50 състезатели в старта от Световната купа по ски бягане на 15 км в швейцарския топ курорт Давос. Цинзов даде всичко от себе си по трасето, пресичайки финалната линия с 45-и резултат – 35:39,9 мин. Така Веско подобри постижението си от последния старт за СК – в Рука (Финландия), където завърши 51-ви.

Победата в Давос извоюва французинът Морис Манифика, справил се с трасето за 33:56,2 мин. Това бе втори успех за Манифика за сезона и общо девети в кариерата му. Втори, на 4 сек зад първенеца остана Сергей Устюгов от Русия, а трети се нареди сънародникът му Александър Болшунов.

Лидерът в генералното класиране за Ск Йоханес Клаебо не участва в състезанието, след като часове по-рано спечели спринта на 1,5 км свободен стил. 21-годишният норвежец реши да се концентрира върху тренировките преди зимните олимпийски игри в Пьончан догодина и дори ще пропусне престижната надпревара “Тур дьо Ски”, която започва на 30 декември.

В генералното класиране за Световната купа след 8 от 21 старта води именно Клаебо с 626 точки, следван от Болшунов с 402 и Мартин Йонсруд Сундби от Норвегия с 339 пункта.