За 100-годишнината от Октомврийската революция: Червени активисти пяха партизански песни в синята зала в читалище „Братство” в Кюстендил”, надушиха: Издигат Мая за президент

Мая Манолова

 

 

Председателят на инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент, офицерът от резерва полк. Йордан Костадинов пристигна в Кюстендил и надъха партийния актив с пламенна реч, посветена на 100-годишнината от Октомврийската революция. Над 70 членове и симпатизанти на червената партия се събраха в синята зала на читалище „Братство” в Кюстендил. Всички ръкопляскаха и пяха партизански песни.

Корнелия Нинова

Под съпровод на акордеон пенсионерки хористки, облечени в зелени летни военни униформи, пяха „А нам нужна одна победа…” Присъстващите плюха Сталин и величаха Ленин. Нито един от ръководството на БСП обаче не дойде на събитието, нямаше и общински съветници. Те бяха отсрамени от бащата на съветничката Мая Шишкова – Йордан.

„БСП в Кюстендилска област здраво стяга редици. През месец-два се провеждат срещи, мероприятия, ръководството се готви за издигане кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за президент”, коментираха хората в залата.

Местните социалисти са силно разделени. Разделителната линия е именно омбудсманката и нейната политическа кариера. Областното и общинското ръководството са в ръцете на симпатизантите на Корнелия Нинова. Единствено младежкият лидер на БСП в Кюстендил Радослав Зафиров е човек, сочен за дясна ръка на Мая Манолова в Кюстендил.