Зам.-министърът Зорница Русинова: Благоевград е община с активна социална дейност; със зам.-кмета Шопова и губернатора Михайлов раздадоха подаръци на децата

Очаквам програмата „Личен асистент“, която се предоставя като услуга на над 42 хил. души, да продължи, заяви министърът

Благоевград е една от общините, които имат изключително активна социална дейност.

Това заяви по време на визитата си в Благоевград заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Русинова бе посрещната в Благоевград от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, областния управител Бисер Михайлов и заедно посетиха центрове за настаняване от семеен тип. Те зарадваха потребителите с предколедни подаръци.

При посещението си в Благоевград Зорница Русинова подчерта напредъка на общината в социалната сфера през последните години и благодари за качествените услуги, които се предлагат в областния център. Тя заяви, че очаква през 2018 г. програмата „Личен асистент“, която се предоставя като услуга на над 42 хил. души, да продължи.

От своя страна заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова благодари за добрата съвместна работа между общината и Министерството на труда и социалната политика. „Стараем се да предлагаме качествени социални услуги и ще продължим да надграждаме започнатото“, категорична бе Христина Шопова.

По време на визитата в ЦНСТ потребителите получиха пакети с лакомства.