Райчо Цветин от Бобошево: Пешеходната зона в центъра ври от коли, за инвалидни колички няма подходи по тротоарите, кметът Маринов нехае

 

01-01-10-%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be-%d1%86%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd
Райчо Цветин

Пешеходната зона в Бобошево е превзета от автомобили, а за трудноподвижните хора няма никакви създадени условия.

От хора с увреждания, които притежават колички – рингови и акумулаторни, на територията на общината ми бе поставен въпрос относно проблем с придвижването им, алармира общинският съветник Райчо Цветин от Бобошево.

01-01-10-%d0%ba%d1%80%d1%83%d0%bc-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2
Крум Маринов

 

Той добави: Проблемът е за качването им на улица “Г. С. Раковски“ (Търговската улица) и на площада в град Бобошево. Тротоарът до административната сграда на общинска администрация, от който подхождат, за да се качат на търговската улица, много често е преграден от паркирали моторни превозни средства (МПС) на паркинга до сградата. Когато са блокирани от МПС и останалите подстъпи към улицата, откъм старата поща и от черквата, тогава тя става неизползваема за хората с колички. Другите проблемни участъци са свързани с изградените за колички подходи на площада, които са неизползваеми много често поради същата причина, че са блокирани от паркирали автомобили и мотоциклети. Господин кмете, необходимо е да предприемете мерки да не спират на тези няколко места МПС-та, за да могат хората с увреждания да използват предоставените им помощни средства и да се интегрират в обществото ни. На основание чл.21, ал.1, т.4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Бобошево, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация желая да ми отговарите писмено какви мерки ще предприемете по визирания проблем. Господин кмете, на заседание на Общински съвет-Бобошево от 01.07.2016 г. поставих актуално питане относно пешеходната част на улица “Георги Сава Раковски“ – град Бобошево за това, че след 16,30 часа тя се изпълва с МПС-та, които се придвижват по нея или паркират и майките с малки деца и колички, както възрастните и хората с увреждания се оплакват и желаят да се предприемат спешно мерки. На основание чл.21, ал.1, т.4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Бобошево, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация желая да ми отговарите писмено какви мерки сте предприели по визирания проблем.

Кметът на Бобошево Крум Маринов отказва да даде отговор за хаоса в общината по улиците.