Пожарникарят от с. Покровник посрещна с отбрани мезета и букет вина кмета на Благоевград Ат. Камбитов и депутата Й. Андонов

22-01-08-2_n

Атанас Камбитв (в средата) и Йордан Андонов (вляво от него) бяха сред почетните гости на празника в къщата на Пожарникаря от с. Покровник.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов, депутатът от ГЕРБ Йордан Андонов, селски кметове и градски бизнесмени отпразнуваха вчерашния празник Трифон Зарезан в къщата на известния бизнесмен от село Покровник Емил Тодоровски, познат като Пожарникаря.

22-01-08-9631_o

Селски кметове и градски бизнесмени отпразнуваха вчерашния празник Трифон Зарезан в къщата на известния бизнесмен от село Покровник Емил Тодоровски.

22-01-08-659_n

 

 

Домакинът бе отрупал масите с отбрани мезета, като специално за празника бе наел и певец да весели гостите. Малко преди да седнат на масата, всички заедно пък направиха символично зарязване на лозето на пожарникаря, след което надуха музиката на макс. Присъстващите направиха и дегустация на букет от домашни вина, донесени от всеки един от тях. Така в късния следобед и позагрели от виното, мъжете дори запяха и песни, с което пък привлякоха вниманието на живеещите в съседство хора. Празникът приключи в късните вечерни часове с много веселие и тежки наздарвици.