Валери Симеонов удря секирата и на инвалидните пенсии след като отписа клас „прослужено време”, иска втори мандат във властта

Социалната философия на Валери Симеонов кърти мивки: Ще вземем от парите за инвалидни пенсии, за да увеличим останалите пенсии. Инвалидите ще са новият Сребърен фонд. Болен здрав ще носи! Както с бруталната идея да премахне клас „Прослужено време“, така и сега новото му безумие изпробва нивото на търпимост на раята. А скоро ще продава на чужденци и земята. Да живей България на три морета и трите патриотични мюрета!, коментира Велизар Енчев за афера.бг

Само два-три месеца от старта на новото правителство, което даже не е преполовило мандата си, вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов вече даде заявка за нов управленски мандат в коалиционен кабинет.

Симеонов обаче не конкретизира дали говори отново за коалиция с ГЕРБ, или има предвид коалиционна формула “с който дойде”.

Такава готовност Симеонов демонстрира с увереност по време на срещата с екипа на здравното министерство в парламента. На нея Патриотите поставиха приоритетите си пред здравния министър Николай Петров, а той очерта първите стъпки в посока на реализирането им. С малко закъснение в срещата, на която присъства и лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров, се включи и вицепремиерът Валери Симеонов.

Той наблегна най-вече на задачата на работната група по ревизирането на фалшивите инвалидни пенсии и ТЕЛК-овете, предвид ангажимента на Патриотите със спестените средства пък да индексират пенсиите на всички останали. Именно докато подчертаваше важността на това да се пресекат финансовите потоци, които изтичат към мними пенсионери по инвалидност,

Симеонов очерта хоризонта – че е нужен постоянен приходоизточник за пенсиите и след този мандат, при следващото коалиционно управление. За след това лидерът на НФСБ прогнозира, че се надява то да е с подкрепата и участието на Патриотите.

“Когато се поеме ангажимент за индексиране на пенсиите, това са разходи, които ще бъдат всяка година, не само 2018 година, а и 2019, 2020, 2021 година. Живот и здраве, до следващото коалиционно управление, което предполагам, че с активната подкрепа на ПГ на ОП, ще бъде реализирано успешно!”, изказа увереност вицепремиерът.

Симеонов поиска от здравния министър да включи в работната група по разобличаването на мнимите инвалидни пенсии и хора от вицепремиерския му екип, защото той надзиравал икономиката и здравеопазването.

Преди срещата пък лидерът на “Атака” Волен Сидеров заяви, че Патриотите ще настояват болниците да станат “по-малко търговски дружества”, каквито са обаче по закон. Ако трябвало, и законът щял да се промени, подхвърли Волен Сидеров.